18.12.06

Sayonara TV


LA TEMPORADA BLAUGRANA
LA RETRANSMISSIÓ DE LA TV JAPONESA
• Els comentaristes del canal Yomiuri van començar recolzant el Barça però van acabar celebrant el triomf de l'Internacional
MÉS INFORMACIÓ
JORDI JUSTE KYOTO
Dos quarts de deu del vespre al Japó. La retransmissió de la cadena de televisió Yomiuri s'acaba amb uns protagonistes inesperats, els jugadors de l'Internacional de Porto Alegre celebrant el triomf amb el seleccionador brasiler, Dunga, i el brasiler, exinternacional japonès, Lopes.

Tot semblava preparat perquè els espectadors japonesos es recreessin en el jogo bonito de Ronaldinho. El popular còmic Akashiya Sanma, conegut madridista però amant del bon futbol, havia aparegut a l'estudi lluint una samarreta blaugrana. En els comentaris d'altres convidats, com l'ex del Valladolid, Shoji Jo, o l'antic jugador del Palmeiras i del Gènova, Kazuzoshi Miura, es notava un clar favoritisme culer.

Només començar el partit, les càmeres de Yomiuri mostren una gran pancarta amb el Més que un club en diversos idiomes. Posteriorment, el locutor glossarà el significat d'aquestes paraules i explicarà als espectadors japonesos la importància del planter per al Barça. Així mateix, com en la semifinal contra l'Amèrica, es refereixen a la llengua catalana, en aquest cas per explicar que Frank Rijkaard l'usa cada any per dirigir-se a l'afició.

De Ronaldinho destaquen que al Brasil hi ha una controvèrsia sobre per què juga millor amb el Barça que amb la selecció. Molts defensen que la canarinha hauria de jugar amb el mateix sistema de joc que els blaugranes. També recorden que per a Alexandre Pato, la jove estrella de l'Internacional, Ronaldinho és un ídol. No obstant, també diuen que, segons els experts, en un hipotètic partit entre 11 decos i 11 ronaldinhos, guanyaria l'equip de l'internacional portuguès. La intensitat del partit deixa poc espai per comentar alguna cosa més que el joc. En una de les escasses interrupcions, Jo comenta que Barcelona és una ciutat amb mar i muntanya on es viu molt bé i que el Camp Nou és un estadi al qual assisteix gent de totes les edats on rarament es produeixen altercats.

Minut 36 de la segona part. Marca l'Inter per a sorpresa dels comentaristes, als quals es nota d'una hora lluny la decepció que tenen. Minut 40. Encara hi ha lloc per a l'esperança. Ronaldinho pren embranzida per tirar una falta i els comentaristes li demanen "un regal de Nadal". La pilota no entra, però no és qüestió d'acabar en to fúnebre així que, a mesura que es va fent evident que el Barça no té temps per reaccionar, el barcelonisme de la televisió japonesa es transforma en interisme i la retransmissió acaba amb els vencedors celebrant el triomf a l'estudi, i amb Akashiya Sanma canviant la seva samarreta del Barça per una de l'Internacional.