12.12.06

Mino Monta, el presentador rècord


Teletodo
La televisió al món
Japó. Jordi Juste
Els japonesos ja sabien que Norio Minorikawa, conegut com Mino Monta, és un presentador de televisió gairebé omnipresent. No hi ha dia de la setmana en que no s'emeti algun dels seus programes. Ara el llibre Guiness l'ha reconegut com el presentador que més temps treballa en directe a la setmana, 21 hores i 42 minuts, proesa que aconsegueix en 11 shows de dilluns a dissabte.
La seva primera aparició es produeix en el magazín “Asa Zuba” (A les clares pel matí) cada dia, de dilluns a divendres, de 5:30 a 8:30 del matí. Després d'una pausa de menys de quatre hores, torna a la càrrega amb“Omoikiri terebi” (Televisió a tot drap) de 12, a 2 de la tarda, on ofereix consells pràctics i de salut a l'audiència, majoritariament mestresses de casa i jubilats. Entre els diversos programes enregistrats que presenta per la tarda destaquen la versió japonesa de “¿Qui vol ser millionari” i “Dobutsu kiso tengai”, un espai sobre animals sorprenents.
Mino Monta, de 62 anys, té un estil molt personal -enfàtic, seductor i decidit sense arribar a ser autoritari-, que li dóna, a més d'una audiència fidel i molts imitadors, uns ingressos anyals de més de 500 millions de iens (uns tres millions i mig d'euros).