4.1.07

Un fals 'topless' la nit de Cap d'Any causa escàndol al Japó


4/1/2007 A LA TELEPOLÈMICA
• La tele NHK va haver de disculpar-se i explicar que les ballarines portaven samarretes pintades
Imatges de les ballarines amb les samarretes amb el topless dibuixat.
JORDI JUSTE.KYOTO
La cadena pública japonesa NHK va haver de demanar perdó per un intent de topless al seu programa estrella de la nit de Cap d'Any, Kohaku uta gasen (Concurs musical de blancs i blaus). Durant l'actuació del grup de DJ Ozma, 20 ballarines es van anar traient la roba fins que van quedar en el que per televisió va semblar com un nu parcial (amb només una espècie de bolets de diferents colors tapant la zona genital). L'allau de trucades a la NHK va obligar un presentador de la cadena a demanar disculpes i aclarir que les ballarines portaven un top amb un estampat que representava els pits despullats. "Suposo que semblava massa real", va declarar després del programa el DJ Ozma.

Kohaku... s'emet des de fa més de 50 anys i és el líder indiscutible en la franja de 19.30 hores fins a poc abans de mitjanit, quan molts japonesos s'acaben de menjar els tradicionals toshikoshisoba (fideus per canviar l'any), i passen la sobretaula en família davant el televisor. Tot i que al Japó no estan arrelades tradicions com el compte enrere o les 12 campanades, el 31 de desembre és un dels pocs dies de l'any en què els nens estan desperts fins bastant tard, de manera que molts espectadors es van sorprendre especialment al veure el que semblava un espectacle eròtic.

La cançó que va interpretar DJ Ozma, Age, age, every knight (Amunt, amunt, tots els cavallers), és una composició a l'estil de la música disco dels anys 70 amb un alt contingut eròtic; això sí, jugant amb els dobles significats per superar el pudor del Japó, on al cine porno és obligatori posar un mosaic difuminant a les zones genitals.

DJ Ozma va començar disfressat de pallasso i es va transformar en un àngel ordinari (amb afro ros i pantalons curts brillants amb peto) sobrevolant el plató suspès d'un cable. Al finalitzar, en el seu lloc va aparèixer, visiblement sorprès, Kitajima Saburo, un dels reis del enka (gènere musical entre el fado i la cançó espanyola), que té una gran semblança amb El Fary.