11.3.12

Un any després


Un any després encara hi ha molta gent sofrint. Per la pèrdua d'éssers estimats, per la pèrdua de les seves llars, per la pèrdua dels seus pobles, per la pèrdua dels seus llocs de treball, per la pèrdua de les seves formes de vida... Està bé ser optimista i recrear-se en les històries de lluita i de solidaritat que s'han viscut aquest any. Està bé felicitar-se per la ràpida reconstrucció de moltes infraestructures. 
Avui recordem als morts i ens solidaritzem amb els vius. I seguirem estant al seu costat amb el que faci falta, amb diners, amb afecte, donant una mà, informant sobre ells, sobre el seu futur. 
No oblidarem el tsunami, no oblidarem les seves víctimes, i estarem molt atents per a donar suport a la majoria de japonesos, que creuen que cal aixecar-se i mirar al capdavant, però sense oblidar els errors del passat, els japonesos que volen que els interessos de les persones prevalguin sobre els interessos de la indústria, els japonesos que volen que prevalgui l'estat del benestar sobre el benestar de l'estat, els japonesos que volen que els diguin la veritat.