24.5.12

Guerra contra els tatuatges a l'Ajuntament d'Osaka


L’alcalde d’Osaka, Toru Hashimoto, ha declarat la guerra alstatuatges entre els funcionaris de l’ajuntament que presideix. Al Japó elstatuatges s’han associat sempre a la yakuza,la màfia autòctona. A la majoria de banys públics està prohibida l’entradaa les persones que en porten per por que foragitin la majoria d’usuaris.
Fa poc hi va haver protestes perquè un funcionari dels serveis socials de l’Ajuntament d’Osaka va espantar uns nens mostrant-los els seus tatuatges. Arran de l’incident, l’alcalde Hashimoto (el pare del qual es va dirdurant l’última campanya electoral que era membre de la yakuza) va impulsar unestudi entre els trenta mil empleats de la ciutat on se’ls demanava quedeclaressin voluntàriament si duien alguna part del cos tatuada. L’objectiu declaratera fer que els que en tinguin no estiguin en posicions en què calgui tractaramb el públic, però ara sembla que el que es vol és vetar el cossos tatuats a l’Administració. 
El resultat de l’estudi indica que hi ha poc més de cent funcionarismunicipals amb tatuatges, la majoria en parts no visibles del cos. La majoriatreballen al servei de neteja. Alguns empleats, però, s’han  negat a respondre el que consideren unaintromissió a la seva privacitat.
Hashimoto, de 42 anys, és un polític populista que camina ambpasses fermes cap a l’escena nacional a base d’actuar en matèries que sovintcreen polèmica. Fins ara s’ha enfrontat als sindicats per la supressió del queconsidera privilegis inacceptables i ha retallat subvencions i despeses queconsidera un malbaratament.